استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود افت شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی در مشهد چقدر قیمت دارد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر قیمت جدید تخم‌مرغ برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد واریز ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی بررسی فایل‌های اجاره ملک با رهن ۳۰۰ میلیون تومان در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکسیناسیون هاری امسال نیز بدون محدودیت در خراسان رضوی انجام می‌شود ۸۷ تن برنج و روغن خوراکی احتکارشده در مشهد کشف شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰درصد ظرفیت شهرک‌های صنعتی به علت قطع برق تعطیل شده است بررسی وضعیت تسهیلات دهی بانک‌های خراسان رضوی | نسبت مصارف به منابع بانکی افزایش می‌یابد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هلو و زردآلو به بازار آمد مقایسه قیمت گوشت در ایران و سایر کشورهای دنیا | آیا گوشت در ایران واقعا از همه کشور‌های دنیا گران‌تر است؟ گران‌فروشی نان، در صدر شکایات مردم طرح تعویض کولر‌های گازی برای عبور از بحران کمبود برق از سوی دولت | عملی خواهد بود؟ پیش بینی قیمت دلار (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن | برای ۶۱۳ هزار واحد، پروانه صادر شد قطعی برق، بورس را مجبور به عقب‌نشینی کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارزش بازار فرابورس از ۳ هزار همت فراتر رفت ارائه تخفیف در خدمات نمایشگاهی به واحد‌های تولیدی مشهدی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت ۴۰ میلیونی هونگچی درآمد‌ها کجا دررفتند! قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کوییک ۴۹۰ میلیون تومان قیمت جدید شکر تولید داخل و وارداتی اعلام شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراض صنایع به محدودیت ۹۰ درصدی برق در نامه به رئیس جمهور برق ۴۵۴ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد عقب‌گرد بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) طلا در کانال ۶.۳ میلیون تومان در مشهد معامله می‌شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کارفرمایان و تامین اجتماعی دست در دست هم | تامین اجتماعی هم موافق بازنشستگی زودتر از موعد نیست

  • کد خبر: ۵۶۶۳۷
  • ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶
  • ۱
کارفرمایان و تامین اجتماعی دست در دست هم | تامین اجتماعی هم موافق بازنشستگی زودتر از موعد نیست
 بنا به گفته رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری، کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور در دوران اشتغال و بازنشستگی با مشکلات فراوانی روبرو هستند که یکی از آن‌ها مصایبی‌ست که در مسیر بازنشستگی پیش از موعد با آن مواجهند.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس تبصره یک ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی، کارگرانی که در مشاغل سخت و زیان‌آور مشغول به کار هستند، با ۲۰ سال سابقه بیمه می‌توانند بازنشسته شوند. کارفرما موظف است که در هنگام بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور، سهم ۴ درصدی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند، اما اگر کارفرما از پرداخت سهم خود شانه خالی کند و مسئولیتش را نپذیرد، کارگر در روند بازنشستگی خود با چالش‌های متعددی روبرو می‌شود.

 

بر اساس تبصره یک این ماده قانونی، افرادی که حداقل ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب در مشاغل سخت و زیان‌آور اشتغال داشته و در هر مورد حق بیمه مدت مذکور را به سازمان پرداخته کرده باشند، می‌توانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند. هر سال سابقه پرداخت حق‌بیمه در مشاغل سخت و زیان‌آور، یک ونیم سال محاسبه می‌شود.

 

بازنشستگی زودتر از موعد، یعنی قبل از ۳۰ سالگی، برای سازمان تامین اجتماعی خوش‌آیند نیست؛ به دلیل اینکه بخشی از منابع مالی خود یعنی حق بیمه کارگران را از دست می‌دهد و هزینه بیشتری به عنوان مستمری دوران بازنشستگی پرداخت می‌کند. گرچه در نگاه اول به نظر می‌رسد که کارگرانی که در مشاغل سخت و زیان‌آور اشتغال دارند از فرصت بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه کار برخوردار می‌شوند، اما مشکلات زیادی همواره در مسیر راه آنهاست که زمان اشتغال‌شان را افزایش می‌دهد.

 

در این مورد، ناصر چمنی (رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری) می‌گوید: کارگران مشاغل سخت و زیان‌‍آور در دوران اشتغال خود شرایط سختی را تجربه می‌کنند و ماهیت کار آن‌ها به معنای واقعی سخت و زیان‌آور است. عدم اجرای دقیق قوانین سخت و زیان‌آور در هنگام بازنشستگی این گروه از کارگران سبب می‌شود که در پایان کار نیز دوباره آسیب ببینند. یکی از این مشکلات، سهم ۴ درصدی حق بیمه است البته این مشکل از سوی سازمان تامین اجتماعی نیست و از جانب کارفرما برای کارگران ایجاد می‌شود.

 

وی ادامه می‌دهد: البته کهولت و تامین اجتماعی راغب نیستند تمامی گروه‌های شغلی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب شوند، زیرا در این صورت؛ کارگران ۱۰ سال زودتر از موعد بازنشسته می‌شوند و منابع درآمدی تامین اجتماعی کاهش می‌یابد.

 

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری می‌افزاید: سازمان تامین اجتماعی و اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی از مجموعه‌های وابسته به دولت هستند و در یک تیم قرار می‌گیرند. این تیم همواره در ارتباط با اجرای قوانین بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور سنگ‌اندازی می‌کنند و در این میان؛ کارفرمایان هم نسبت به این موضوع که تامین اجتماعی علاقه‌ای به بازنشستگی زودتر از موعد مشاغل سخت و زیان‌آور ندارد، آگاه است.

 

او ادامه می‌دهد: آگاهی کارفرمایان باعث می‌شود تا آن‌ها از شرایط موجود سوءاستفاده کنند و سهم ۴درصدی خود را به هنگام بازنشستگی کارگران پرداخت نکنند. هنگامی که کارفرما سهم خود را پرداخت نکند، طبعا سازمان تامین اجتماعی هم کارگر را بازنشسته نخواهد کرد. این شرایط در حالی‌ست که بر اساس قانون، عدم اجرای تعهدات کارفرما در قبال کارگر در برابر تامین اجتماعی نباید مانع بازنشستگی کارگر شود. کارگر باید بازنشسته شود و سازمان تامین اجتماعی این بدهی را در سوابق کارفرما ثبت کند.

 

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری می‌افزاید: تاکید می‌کنم که سازمان تامین اجتماعی راغب به اجرای این ماده قانونی نیست و به همین دلیل به راحتی آن را دور می‌زند. پس به درستی می‌توان گفت که مشکل کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور مثل مشکلات تمامی کارگران؛ نشات گرفته از تصمیمات و سیاست‌های دولت است که در وزارت کار اجرا می‌شود.

 

چمنی در پایان تاکید می‌کند: متاسفانه، سیستم صنعتی کشور به‌روز نیست و این موضوع از صنایع کوچک تا کارگاه‌های پتروشیمی بزرگ مشهود است. در این شرایط، کارگران بیش از حد از نیروی جسمانی خود استفاده می‌کنند و جسم آن‌ها در زمانی کمتر از ۳۰ سال دچار فرتوتگی می‌شود. سلامت کارگران به دلیل کار با وسایل فرسوده تحلیل می‌رود، با این‌حال سازمان تامین اجتماعی و کارفرمایان هیچیک نمی‌خواهند کارگران را زودتر از زمان ممکن بازنشسته کنند.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
یک کارمند۲۷ سا ل بیمه
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۵
0
0
باتوجه به ناتوانی سازمان تامین اجتماعی درجوابگویی وبازنشستگی پیش ازموعدکارمندان وکارگران بیمار بیمه شده نزداین صندوق وپایمال شدن حقوق مسلم کارگران وکارمندان پیشنهادمیگردداین سازمان درسایرصندوقهای بیمه گرادغام گردد تابیشترازاین شاهدجفادرحق بیمه شدگان این سازمان نباشیم.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->